Üniversitemizde El Dezenfektanı Üretimi

07 Mayıs 2020, Perşembe 1105

Yeni coronavirüs (COVİD-19) salgınıyla etkin bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla Artvin Sağlık İl Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğünün İşbirliği ile Artvin Çoruh Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde DSÖ ve T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayınlanan “El dezenfektanı formülasyonları” baz alınarak dezenfektan hazırlanması planlanmıştır. Bu kapsamda Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ’nin koordinatörlüğünde Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Kimya alanında uzmanlığı olan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Umut KONANÇ, Doç. Dr. Mustafa Kemal GÜMÜŞ,  Kimya Mühendisi Hüseyin AHİOĞLU ve Doç. Dr. Emrah PEŞMAN’ın katılımıyla çalışma ekibi oluşturulmuştur.

İlimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temin edilen %96’lık etill alkol, %98’lik gliserol, %50’lik hidrojen peroksit ve Araştırma merkezimizde üretilen ultra saf su ile gerekli formülasyonlara uyularak toplam 1200 litre el dezenfektanı üretimi gerçekleştirilmiştir.

Covid-19 ile mücadele kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ihtiyaç durumunda katkılarını sürdürmeye devam edecektir.